Mar 9, 2013

overpaid income tax

The most amazing things happen in March 2013!!
I am going to Phuket tomorow.
I got good deal from H&M yesterday
I got good deal from Bershka too.
My best friend is getting married
My husband will be getting his first bonus from Lafarge.
And Overpaid income tax akan di masukkan. best giler. RM2000 kot.
Da la duit da abes ni. Next month masuk rumah baru. huhu.

My kawan cakap cukai terlebih bayar ni kalau isi BE for awal awal, dalam masa 14 hari duit di masukkan.
Kalau lambat lambat, akan memakan masa sedikit, at least 1 month.

Please please fill up your BE form betul betul. Nanti bole dapat claim.


PS : Bagi  ako RM2000 ni da kira allahamdulillah la. ada la sedikit percentage dpt balik.
However,  tetap kena bayar income tax. Kalau macam tu cano negara nak dapat duit ye tak? Pandai x pandai je la gomen kita manage. Pakcik pakcik secompany dasat dasat kena potong, berapa la erk gaji dorg, (tengok la umur cano, da tuo bangko, haha) 







No comments:

Post a Comment