Apr 17, 2013

PRU 13



Sekarang masa bincang politik. Kan PRU 13 da nak dekat.
To be honest ako x daftar lagi mengundi. Nantilah, masih sempat. hehe.
I never vote tapi ada pulak pihak2 yg simply2 mark ako ni parti apa. Sedangkan ako pun x tau ako ni party apa? haha

I do not listen any talk when it involve politics! ada orang ni cakap api keluar dari mulut.. slandering all the way.
Orang yg bercakap tu xde la memberi apa2 sumbangan kepada rakyat negara ni.
Ada bagi makan anak2 yatim ke? Ada berjuang untuk negara? present negara ke arah apa apa ke? Derma darah ada? Ada menolong anak2 muda supaya lebih berjaya? Ada?
Menfitnah, Mengaib n cakap besaq ada lah! I think dia besfren dgn najib and anwar or LGEng sbb mcm malaysia dorang yg punya.. Jangan nak tipu, ada kan orang mcm ni walhal di kampung2 skali pun?

Buat baik x perlu menunjuk but people do know if they were :).
Sama la mcm politic ni, suka menabur janji, but people will eventually know.
maybe almost politician ni corrupt, yang baik ada, yang nak berjuang untuk kebaikan rakyat ada. tapi nak tak nak, kena buat pilihan la nak join party mana. tapi xpe. janji malaysia harmony.

Biasa la manusia, semua pentingkan diri, termasukla kita ni. Ada yang tak puas hati when others act in different way.

Jadi sama2 la kita mengingat kan diri kita bahawa life is suppose to be fair,

Kitakan sama je, Tak kenal maka x cinta, WE SHOULD LOVE ALL MALAYSIAN REGARDLESS WHAT RACE OR RELIGION THEY ARE. Chinese should respect Muslim and understand. Malay should respect Chinese and do not expecting "bantuan" all the time! berdiri di kaki sendiri okay?
Indian as well, Racial harmony is the core of country stability, regonize each other as malaysian and RESPECT!! Well, if you ask me, that's all I want.. nothing more..

STOP Chronism and be professional lah! ni tak keje nak ngipas ke... pastu cari chrony so dapat back up diri sendiri. blah la! cakap kat orang pandai! diri sendiri pun 2x5 (kenapa 2 x 5, nape tak 3 x 4, anyway...)
adios!!

P/S: so nak sokong party apa? jeng jeng jeng

No comments:

Post a Comment